Science Online 2013 - prvi Watch Party u Srbiji

Science Online 2013 - prvi Watch Party u Srbiji

napisao/la Miloš Bajčetić -
Broj odgovora: 0

Science Online 2013 Watch PartyCentar za promociju nauke organizuje prvo direktno video-uključenje u Science Online 2013 konferenciju, 31. januara, u Galeriji nauke i tehnike SANU

Science Online je jedinstvena konferencija u svetu, koja se od 2007. godine svake godine održava u Severnoj Karolini (SAD), a inicijatori su prvi naučni blogeri čija je ideja da prošire naučnu  zajednicu putem naučnih blogova i društvenih i naučnih mreža .

Ideja Science Online 2013 konferencije je da istraži sve pravce kojima se nauka kreće na internetu.  Konferenciju su pokrenuli Bora Živković,  Anton Zuiker i Dave Munger. U okviru Science Online su i projekti „Naučna pretraga“ i „Otvorena laboratorija“, koju čine zbornici naučnih radova.

Ova konferencija je ocenjena kao jedan od najzanimljivijih, najedukativnij, ali i najzabavnijih događaja, te interesovanje za učešće na Konferenciji svake godine raste. Zbog toga su organizatori ove godine odlučili da putem video linka direktno uključe sve  gradove širom sveta, tako da će učešće na Science Online 2013 konferenciji biti moguće i kod nas kao Science Online 2013 Watch Party.

Prvi lokalni Watch Party odigraće se u Galeriji nauke i tehnike SANU, u četvrtak, 31. decembra, između 16 i 19 časova, a nastavlja se u prostorijama CPN-a 1. i 2. februara, od 16.30 časova.

Teme ovogodišnje,  sedme po redu konferencije obuhvatiće različite aspekte predstavljanja nauke na intrernetu,  naučnog izveštavanja:  lični narativi u naučnom izveštavanju, kako promeniti izgled nauke u društvu, a biće reči i o formalnom i neformalnom naučnom obrazovanju i naučnom pisanju itd. Zainteresovani učesnici će biti u prilici da na brojnim Watch Parties širom sveta prate ove teme i da tim putem razmene iskustva, znanja i ideje.

Učesnici Watch Party-ja u Beogradu mogu pratiti program Science Online 2013 konferencije 31. januara, u prostoriji Galerije nauke i tehnike SANU, od 16 do 19 časova. Nastavak prenosa će se pratiti 1. i 2. februara od 16.30 časova u prostorijama Centra za promociju nauke. 

U prilogu možete naći detaljan program ovogodišnjeg Science Online.