Forumi...Forumi

Forumi su srž onlajn kurseva na Reticulumu jer omogućavaju da u svakom trenutku postavite pitanje o bilo čemu što vam nije jasno. Niko vam neće reći da je to „trebalo već da naučite", kako „drugi to već znaju" ili da je trebalo da sami sebi to razjasnite. Možda je savet da koristite forume što više možete suvišan i nametljiv, pa sami odlučite da li ćete ga slediti, ali pogledajte šta su napisale vaše kolege sa prethodnih godina. Na kraju svakog kursa se daje anonimna anketa gde studenti mogu da kažu šta im je sve smetalo, sa čime nisu bili zadovoljni i evo par jako čestih odgovora. Prenosimo ih od reči do reči.

„Mogla sam provoditi vise vremena na retikulumu, ali nisam mogla zbog drugih obaveza. Forume sam trebala više koristiti."
 „Jednostavno mislim da je trebalo da uložim više truda oko svega, s obzirom na to da na primjer uopšte nisam koristila forume koji sami po sebi mogu biti veoma korisni..A kad sam već imala priliku, trebalo je i da je iskoristim..

smešak

" 
„Smatram da je Retikulum jako korisna stvar ali da u početku nisam baš previše ozbiljno shvatila sve to... Kasnije se ispostavilo to da mi dosta pomaze ali smatram da sam više trebala da učestvujem na forumima a ne kasnije pred kolokvijum ili ispit da ih čitam..." 

Na Reticulumu postoji nekoliko tipova foruma : Opšti - teme uopšteno u vezi sa histologijom i embriologijom. Uvodna poglavlja udžbenika ali i sve ostalo. Posebni - detaljnije razrađuju teme prema svom nazivu, prate raspored vežbi i predavanja. Grupni - posebni forumi gde se problemi razrađuju u grupama od po petoro studenata, zajedno sa dodeljenim demonstratorom.